ОСТАННІ НОВИНИ

Канал росТБ на Херсонщині запустили соратник Прігожина і пропагандист «ДНР»

Наталя Дуляба

|

Спецслужби встановили вісьмох осіб, які запустили на окупованій Херсонщині прокремлівську телерадіокомпанію «Таврія», яка працює і дотепер. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Встановлено, що запуском ворожого «медіапроєкту» займався відомий кремлівський політтехнолог Олександр Малькевич, який з 2018 року входить до найближчого оточення очільника російської ПВК «Вагнер» Євгена Прігожина. Саме за його координації Малькевич створював медійні проєкти у різних країнах світу для поширення прокремлівського контенту.

Після початку повномасштабного вторгнення пропагандист запустив так звану «ТРК Таврія» в окупованому Херсоні на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення.

У цьому Малькевичу сприяв місцевий гауляйтер Володимир Сальдо та його підлеглий «міністр інформаційної політики Херсонської області», колаборант Бриков.

«Таврію» використовували як регіональний рупор Кремля у розповсюдженні фейкових новин про ситуацію на фронті, обстановку в Україні, а також для підтримки псевдореферендуму про «приєднання» Херсонщини до РФ.

Керівником телерадіокомпанії став Ісмаїл Абдулаєв – пропагандист терористичної організації «ДНР» і колишній очільник прокремлівського телеканалу «Оплот» в тимчасово окупованому Донецьку. До «штату» увійшли ще декілька його однодумців.

Під час звільнення Херсона весь персонал «медіацентру», вкравши обладнання, тікав разом з окупантами на лівий берег Дніпра.

Малькевичу, Абдулаєву і ще шістьом його підлеглим оголосили підозру за ч. 6. ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За скоєне їм загрожує до 12 років тюрми.

Наразі фігуранти переховуються на тимчасово окупованій частині на півдні України. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *