ОСТАННІ НОВИНИ

Пропагандисту Медведчука дали 10 років тюрми

Наталя Дуляба

|

Михайлу Шпіру, проросійському пропагандисту із медіахолдингу одіозного Медведчука, винесли вирок – 10 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Доведено, що Михайло Шпір, вихваляв агресивну політику військово-політичного керівництва Росії та виправдовував тимчасову окупацію України. Також він агітував до фізичної розправи над українськими військовими і дискредитував одну із релігійних конфесій.

До початку повномасштабного вторгнення чоловік регулярно виступав в ефірах медіахолдингу Віктора Медведчука та позиціонував себе як «експерт».

Як додають в Офісі генпрокурора України, Михайло Шпір, який є уродженцем Івано-Франківська, з 2016 року систематично розміщував у соцмережах дописи з неприйнятним контентом. У них він зазначав, що «Україна – країна селюків і дятлів з майдану. А в РФ працює сучасна медицина і світові рейтинги це підтверджують».

Інтернет-агітатор стверджував, що все, що називається Україною, є беззмістовним та порочним, а сама ідея українства – «тупикова ланка еволюції».

Також Шпір неодноразово популяризував ідеї відродження Радянського Союзу, відновлення УРСР в його складі. При цьому публічно використовував заборонену законом символіку комуністичного та націонал-соціалістичного, нацистського і тоталітарних режимів: зображення прапора СРСР, серпа, молота, п’ятикутної зірки.

«Щоб уникнути правосуддя, Шпір ще у 2020 році втік до Москви, а після початку повномасштабного вторгнення РФ був одним із перших пропагандистів Кремля, який підтримав дії російських окупантів», – кажуть у спецслужбі.

Суд визнав Михайла Шпіра винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Призначене покарання – 10 років тюрми з конфіскацією майна. Строк відбуття покарання засудженого будуть обчислювати з моменту його фактичного затримання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *