ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканець Запоріжжя здавав об’єкти критичної інфраструктури та виправдовував РФ

Анастасія Диняк

|

Чоловік передавав росіянам інформацію про розташування стратегічно важливих об’єктів на території Запоріжжя, після чого фіксував наслідки обстрілів. Про це повідомили у відділі інформаційної політики прокуратури Львівщини.

Розслідуванням встановлено, що з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України обвинувачений за допомогою різноманітних месенджерів підтримував зв’язок з громадянами Росії, де отримував від них завдання.

Зокрема, чоловік передавав їм дані про розташування стратегічно важливих об’єктів, у тому числі військових частин і об’єктів критичної інфраструктури. В подальшому надсилав фото місць влучань ракет та наслідків обстрілів Запорізької області.

Окрім цього, фігурант неодноразово через месенджери обмінювався повідомленнями, де виправдовував та заперечував збройну агресію РФ. А також писав, що Запорізька область після повного звільнення від українських націоналістів візьме курс на входження в склад Росії.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами державної зради та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 111, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Йому загрожує п’ятнадцять років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *