ОСТАННІ НОВИНИ

Держслужбовцям, які мають особливі досягнення перед країною, вручать пам’ятні медалі

Андрій Котенський

|

В Україні виготовили пам’ятні медалі, присвячені 30-річчю державної служби України. Нагороди отримають не всі, а лише найкращі державні службовці, які мають особливі досягнення перед країною і суспільством. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі первинної профспілкової організації Національного агентства України з питань державної служби.

У Нацагенстві розповіли, що наразі чисельність державних службовців в Україні перевищує 165 тисяч осіб. Майже чотири тисячі з них вступили до лав Збройних Сил України та інших воєнізованих формувань та стали на збройний захист України.

«Пам’ятна медаль для кращих держслужбовців дозволить краще усвідомити роль державних службовців у зміцненні країни. Саме тому ми вирішили посприяти у виготовленні медалі з огляду на звитягу і стійкість окремих державних службовців України і всієї системи публічного адміністрування», – йдеться у повідомленні.

Медаль випустили напередодні Дня державної служби, що відзначається щороку 23 червня, починаючи з 2003 року за сприяння благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи».

«Її виготовлено Банкнотно-монетним двором НБУ у вигляді пам’ятної медалі – нейзильбер (0,35 мм) тиражом дві тисячі штук. Медалі будуть вручатися за рішенням первинної профспілкової організації Національного агентства України з питань державної служби державним службовцям, які мають особливі досягнення перед країною і суспільством», – повідомили у Нацагенстві з питань держслужби.

Як відомо, 2023 року виповнюється 30 років з дня прийняття першого Закону України «Про державну службу». Цей документ є одним із перших у Східній Європі законодавчих актів, який врегулював національну систему державного управління після падіння комуністичних режимів у Європі. Тому саме із 1993 року фактично ведеться відлік нової української державної служби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *