ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до 13 років тюрми засудили переселенця, що здавав позиції ЗСУ

Андрій Котенський

|

Переселенець із Донецької області, що здавав позиції українських військових та прибув на Львівщину як вимушено переміщена особа, отримав 13 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що у травні 2022 року засуджений збирав дані про місця дислокації, пересування та маскування підрозділів Збройних Сил України у прифронтовому Лимані Донецької області.

Чоловік передавав інформацію представнику так званої «ДНР». Для листування він використовував заборонену в Україні соціальну мережу «Одноклассники». У текстових повідомленнях зазначав адреси перебування українських військ у місті.

Жителя Донецької області викрили в одному з сіл Львівської області, де він перебував під виглядом внутрішньо переміщеної особи. Чоловіка визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України) та засуджено до 13 років позбавлення волі. Також його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування ще на 13 років.

До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові судять переселенця, що здавав позиції українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *