ОСТАННІ НОВИНИ

У лавах ЗСУ спіймали «крота», який мав злити росіянам напрямки контрнаступу

Наталя Дуляба

|

У ЗСУ викрили російського агента, який мав розвідати і передати РФ інформацію про напрямки українського контрнаступу. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Йдеться про мешканця Енергодара Запорізької області, який вступив до лав ЗСУ ще до початку повномасштабного вторгнення. Він проходив службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області.

Встановлено, що наприкінці 2022 року військового дистанційно завербував представник Головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). За його вказівкою чоловік збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

«Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав «термінове» завдання від свого «куратора» – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів. Також зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень», – кажуть в СБУ.

Також зрадник намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ, аби таким чином шпигувати.

Військова контррозвідка своєчасно викрила російського агента і затримала його під час виконання ворожого завдання.

За даними слідства, зрадник спочатку підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і там потрапила у поле зору ГРУ. Згодом його вивели на прямий «зв’язок» з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер Телеграм.

Військовому-зраднику оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі фігурант справи перебуває під вартою. Розслідування триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *