ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон не підтвердив дані про знищену західну техніку під час боїв в Україні

Наталя Дуляба

|

У Міністерстві оборони США наразі не мають підтверджень інформації про знищення в Україні 16 одиниць західної техніки. Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, пише Європейська правда.

«Я бачила ці повідомлення, але я не можу підтвердити деякі відео та зображення. Принаймні те, що ми бачимо від росіян, які оприлюднили ці знімки», – сказала вона.

Представниця Пентагону додала, що у відомстві продовжують стежити за ситуацією.

Сінгх також зазначила, що при виділенні військової допомоги Україні Пентагон передбачає можливі втрати техніки. Водночас не змогла сказати, чи буде замінена кожна знищена одиниця.

Зауважимо, зважаючи на суттєву активізацію боїв в Україні та на контрнаступальні дії ЗСУ росіяни стали розповідати про знищення танків Leopard і БМП Bradley, у соцмережах з’явились фото підбитої західної техніки.

Тим часом у Міноборони кажуть, що вся інформація, яку росіяни вкидають в інфопростір, має на меті деморалізувати українців і натомість надихнути окупантів. А публікацією будь-які цифр щодо ЗСУ ворог хоче спровокувати офіційні структури України вийти з відповіддю і тоді таким чином вивідати реальну ситуацію.

Як повідомляв Львівський портал, 13 червня США оголосили надання Україні нового пакета допомоги на 325 млн доларів. До нього увійшли боєприпаси для систем ППО та установок HIMARS, артилерійській снаряди, протитанкова зброя й бронетехніка. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *