ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині продали палац Жевуських-Лянцкоронських

Андрій Котенський

|

Фонд держмайна продав на аукціоні палац Жевуських-Лянцкоронських – пам’ятка архітектури XVIII–ХІХ ст, що розташований при східній околиці смт Розділ Миколаївського району Львівської області. Історичну будівлю із комплексом споруд продали всього за 20 мільйонів гривень.

Варто все ж зауважити, що на сьогодні будівля перебуває у вкрай занедбаному стані. До цього палац Жевуських-Лянцкоронських використовували як санаторій «Роздол».

За даними відомства, у аукціоні змагалися 5 учасників, а в результаті торгів фінальна вартість зросла в три рази. Тепер переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лота. Окрім переможної ставки, він повинен сплатити ПДВ – 4 млн гривень.

«Будівлі санаторію перебували в занепаді та майже 20 років не використовувалися. Головний корпус санаторію – пам’ятка культури місцевого значення, яка потребує значних інвестицій у відновлення. Важливо, що переможець аукціону повинен підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичний вигляд», – йдеться у повідомленні ФДМ.

У відомстві також додають, що виручені 24 мільйони гривень підуть у держбюджет на підтримку Сил оборони.

Водночас інвестор також зобов’язаний відновити об’єкт культурної спадщини.

За даними ProZorro.Продажі, переможцем аукціону стала компанія «Укрпромресурс-2008» із Житомирщини. За інформацією із YouControl, керівником і власником компанії є Сергій Швиренко. Основний вид діяльності компанії – поводження з відходами та лісопильне виробництво.

Раніше Львівський портал повідомляв, що санаторій «Розділ» на Львівщині повернули у державну власність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *