ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські хірурги врятували 21-річного хлопця, який ледь не втратив можливість ходити

Андрій Котенський

|

Травматологи лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова врятували ногу хлопця після численних переломів отриманих у ДТП. Зараз молодий чоловік повністю відновився. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Пацієнту Віталію – 21 рік. Він із села Дідилів, що на Львівщині. ДТП трапилась на початку січня. Хлопець їхав автівкою на роботу. Водій зустрічної машини хотів об’їхати пішохода, через що виїхав на смугу Віталія та спричинив зіткнення. У стані середньої важкості швидка доправила його до лікарні святого Пантелеймона.

У постраждалого виявили переломи променевої кістки, стегна та відкритий перелом колінної чашечки, а також струс мозку. Перелом на руці лікарі зафіксували гіпсом. А от з ногою була значно гірша ситуація – потрібна була термінова операція.

Через дві години після поступлення Віталій вже був на операційному столі. Спершу хірурги-травматологи зафіксували правильне положення кістки за допомогою металевих стрижнів. Така методика дозволяє пацієнту вже на другий день після операції ступати на ногу, а не лежати півроку на розтяжці, як це було раніше.

Другою частиною хірургічного втручання було відновлення цілісності надколінка. Лікарі зробили це за допомогою спеціальних швів для фіксації кісткових фрагментів. Операція тривала три години та пройшла успішно. Хірургам вдалося зберегти у пацієнта функцію коліна та стегна.

На 11-ий день після ДТП Віталія вже виписали з лікарні. Весь цей час він проходив реабілітацію. Враховуючи молодий вік пацієнта та підхід і оперативність лікарів, вже за три місяці хлопець повністю відновився. А після проведення контрольного рентген-обстеження лікарі повідомили Віталію радісну новину: всі переломи зрослися ідеально. Молодий чоловік може поступово повертатися до активного способу життя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *