ОСТАННІ НОВИНИ

Ідеолога «руского міра» Дугіна Україна обвинувачує у геноциді

Наталя Дуляба

|

Україна обвинувачує росіянина Олександра Дугіна, який є ідеологом «руского міра», в посяганні на територіальну цілісність та геноциді українців. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Олександр Дугін очолює прокремлівську міжнародну організацію «Євразійський рух» і є одним із ключових ідеологів агресивної політики Росії й геноциду українського народу.

У своїх численних виступах, друкованих виданнях і публікаціях він вже більше 10 років заперечує існування України як суверенної держави і закликає, аби російські війська її захопили силою.

«На початку повномасштабного вторгнення РФ Дугін одним з перших публічно підтримав окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовував їхні воєнні злочини проти України. Зловмисник відкрито пропагував ідеї масового фізичного знищення українців, а також цивільної інфраструктури України», – кажуть у спецслужбі.

В Офісі генпрокурора України додають, що з травня 2022 року Дугін створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі «Вконтакте» публікації, у яких закликав «освободить» всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас. Він пропагував зі «звільненою» Україною і Росією створити «Новое Государство, настоящую Империю, с миссией и Духом, православное Царство».

Зловмисник також пропагував подальшу ескалацію війни проти України.

Крім того, підозрюваний розповсюджував публікації із закликами знищити Україну та її мешканців до останнього, наносити ракетні удари по містах України, зокрема по центру Києва.

Проведені мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності громадянина РФ Дугіна. На підставі зібраних доказів йому заочно оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2. ст. 442 (геноцид).

Дугін перебуває на території Росії. Слідство триває.

 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *