ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ викрив тендерну змову під час продажу нерухомості в центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Приватні підприємства «Логістика Регіон» та «Берта Плюс» викрили на тендерній змові під час продажу комунального приміщення на вул. Краківській, що в самому центрі Львова. Про це Львівському порталу повідомили в Західному міжобласному відділенні Антимонопольного комітету України.

Йдеться про тендер, який оголосило управління комунального майна Львівської міськради ще в листопаді 2020 року. На продаж виставили нежитлове приміщення площею 70,2 м кв на першому поверсі кам’яниці на вул. Краківській, 5, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Вартість визначили на рівні 7,81 млн грн.

Сам аукціон відбувся 17 грудня 2020 року, на нього подались шість учасників. І саме двох із них викрили на змові – ПП «Логістика Регіон» та ПП «Берта Плюс».

«ПП «Логістика Регіон» та ПП «Берта Плюс» узгодили свою поведінку з метою усунення змагання під час підготовки та участі в згаданому аукціоні. Зокрема, було виявлено використання ними спільних засобів зв’язку, господарських відносин, синхронність дій тощо», – йдеться у повідомленні.

Переможцем торгів тоді визнали саме ПП «Берта Плюс», яке запропонувало за приміщення 14 млн грн.

І тепер, 8 червня 2023 року, Антимонопольний комітет визнав обидва підприємства винними у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції. Зокрема, визначено, що фірми вчинили «антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів аукціону».

За змову на ПП «Логістика Регіон» наклали 26 тисяч грн штрафу, втім ПП «Берта Плюс» оштрафувати не вдалося, оскільки воно припинило своє існування.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПП «Берта Плюс» припинило своє існування наприкінці 2022 року. Займалось гуртовою торгівлею цукром, шоколадом і кондитерськими виробами. Власником фірми був львів’янин Тарас Ткачук.

ПП «Логістика Регіон» – львівське підприємство, яке теж займалось торгівлею цукром, шоколадом і кондитерськими виробами. У реєстрах уже теж вказано, що воно перебуває на етапі припинення діяльності. Фірма входить до групи КУА «Карпати – Інвест», в активах якої є понад 50 компаній, які працюють переважно  у сферах будівництва, нерухомості і торгівлі автотранспортними засобами.

Засновниками «Логістики Регіон» вказані львів’яни Сергій і Тетяна Петруки та, ймовірно, їхня донька Людмила Петрук. Всі вони зареєстровані за однією адресою у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *