ОСТАННІ НОВИНИ

Прихильниці рашистів зі Самбірщини не вдалося оскаржити вирок суду

Наталя Дуляба

|

Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок суду попередньої інстанції, яким призначено 5 років тюрми мешканці Самбірщини, яка називала українців фашистами і вболівала за російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про жительку Самбірщини пенсійного віку, яка як додають в СБУ, раніше викладала іноземну мову в одному з навчальних закладів регіону. Вона активно вела власний акаунт у російській соцмережі «Однокласники», яка є забороненою в Україні. Там протягом 2022 року жінка активно поширювала деструктивний проросійський контент.

Доведено, що засуджена у своїх дописах називала українців фашистами, з якими необхідно боротися. Вона виправдовувала злочинні дії окупантів, визнавала правомірним збройне вторгнення РФ та окупацію Криму.

«Окрім того, фігурантка публікувала зображення президента та військових РФ, їхню символіку воєнного вторгнення – літери виконані в кольорах георгіївської стрічки, прапор окупантів. Також жінка поширювала дописи, в яких співчувала втратам Збройних Сил Росії та виражала вдячність за несення служби», – кажуть прокурори.

Рішенням суду першої інстанції пенсіонерку визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.161; ст.436; ч.2,3 ст.436-2 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої національної належності, пропаганда війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників).

Їй винесли вирок – 5 років тюрми. Засуджена вирішила оскаржити його, однак програла апеляцію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *