ОСТАННІ НОВИНИ

Лісгосп оштрафували на 200 тисяч за незаконну рубку у Миколаївському лісництві

Наталя Дуляба

|

Державне лісогосподарське підприємство суд оштрафував на 200 тисяч гривень за самовільно рубку дерев на території Миколаївського лісництва. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

У суді доведено, що у лісі в межах Миколаївського лісництва було здійснено незаконну рубку дерев-насінників. Це сталось через порушення державним лісгоспом, який є постійним лісокористувачем, своїх обов’язків.

Так, лісгосп видав видав лісорубні квитки на вирубку дерев без відповідних погоджень згідно з чинним законодавством. Ці дії підприємства визнали незаконними.

Нелегальну вирубку виявила Держекоінспекція Львівщини під час перевірки діяльності лісгоспу. Збитки, завдані державі, оцінили у 200 тисяч грн.

Водночас в обласній Держекоінспекції додають, що йдеться про Миколаївське дочірнє лісогосподарське підприємство «Галсільліс».

Суд повністю погодився з доводами прокурорів та зобов’язав підприємство сплатити ці 200 тисяч грн заподіяної шкоди. Гроші мають надійти до місцевого бюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *