ОСТАННІ НОВИНИ

Екскомунальника з Яворівщини обвинувачують у розтраті 2,3 млн грн

Наталя Дуляба

|

Колишнього директора комунального підприємства на Яворівщині обвинувачують у махінаціях із закупівлею щебеню. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про колишнього керівника одного з комунальних підприємств Яворівщини. За даними слідства, він уклав договір з однією зі львівських фірм про закупівлю 9 000 тонн щебеню. Це ж підприємство мало його і зберігати. Загалом на цю закупівлю комунальне підприємство витратило більше 5 млн грн.

Однак підприємство надало лише 5 000 тонн щебеню. А посадовець, не перевіривши реальну поставку, підписав акт прийому-передачі матеріальних цінностей та перерахував кошти на рахунок підрядника.

Таким чином комунальне підприємство переплатило понад 2,3 млн грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання – від двох до п’яти років тюрми із трирічним позбавленням права обіймати певні посади, а також штраф.

Наразі розслідування триває. Вирішується питання про обрання фігуранту справи запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *