ОСТАННІ НОВИНИ

Для зміцнення ППО: Україна отримає новий пакет військової допомоги

Наталя Дуляба

|

Велика Британія 13 червня оголосила надання нового пакету військової допомоги Україні на 92 мільйони фунтів стерлінгів (107,5 мільйона євро), спрямований на зміцнення протиповітряної оборони. Про це пише Європейська правда.

Військова допомога буде придбана через очолюваний Британією Міжнародний фонд для України (МФУ) з метою «посилення здатності України захищати критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення та військовослужбовців на передовій».

У межах пакета Київ отримає радари для захисту від невибіркових російських ударів, а також гармати і «значну кількість боєприпасів».

«Велика Британія внесла ще 250 мільйонів фунтів стерлінгів до Міжнародного фонду для України, і разом із союзниками і партнерами через цей фонд ми надаємо пакет засобів протиповітряної оборони, щоб допомогти Україні захистити свою критично важливу національну інфраструктуру і захиститися від невибіркових російських повітряних ударів», – сказав британський міністр оборони Бен Воллес.

Міжнародний фонд для України (IFU) використовує фінансові внески міжнародних партнерів для закупівлі пріоритетної військової допомоги для України.

Завдяки внескам Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви через фонд було зібрано понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів (607,8 мільйона євро).

Як повідомляв Львівський портал, напередодні стало відомо, що виробник систем протиповітряної оборони Patriot до кінця 2023 року планує виготовити для України ще п’ять цих ЗРК.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *