ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Молдова збудують міст через Дністер. Деталі

Наталя Дуляба

|

На заміну паромній переправі, яка не працює вже кілька років, у місті Ямпіль Вінницької області Україна разом із Молдовою збудує прикордонний міст через Дністер. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Кабміну.

Новий міст пролягатиме через Дністер, він сполучатиме український Ямпіль із молдовським прикордонним містом Косеуць. Відповідну угоду про будівництво підписали 12 червня віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа.

Ямпільський міст стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць», яка не працює впродовж кількох років і вже давно не відповідала вимогам часу і реальним потребам жителів обох держав.

Також міст дозволить розвантажити міжнародний пункт пропуску «Могилів-Подільський – Отач», через який проходить практично весь транспортний потік між Україною та Молдовою.

«Ямпільський міст стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом. Окрім цього, завдяки ньому українські експортери отримають найкоротший шлях із центру України до країн Центральної та Південно-східної Європи в обхід окупованого росіянами Придністров’я», – прокоментував Олександр Кубраков.

Натисніть на зображення для збільшення

Майбутній міст сягатиме у довжину більше 1400 м, він матиме дві смуги руху і тротуари для пішоходів з обох боків. Для людей з порушенням зору тут влаштують тактильні смуги, а пішохідні переходи будуть адаптовані під стандарти безбар’єрності.

На коли саме за планове будівництво моста і скільки у це потрібно вкласти коштів, наразі не уточняють.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *