ОСТАННІ НОВИНИ

Поцупив 50 тисяч доларів: на Львівщині засудили шахрая

Наталя Дуляба

|

Жителя Стрийського району, який підписав розписку чорнилами, що зникають, і вкрав 50 тисяч доларів, засудили до шести років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що мешканець Стрийського району ошукав знайомого на 50 тисяч доларів.

Чоловік звернувся до свого знайомого із проханням позичити гроші для розвитку підприємства. Потерпілий погодився допомогти другу, однак попросив розписку. Засуджений погодився на умови.

«В назначений день фігурант прийшов на зустріч підписувати розписку із власною ручкою та наперед підготовленим чорнилом. Воно мало властивості окислюватися під дією повітря та зникати з паперу через деякий час після використання. Підписавши розписку ручкою із зникаючими чорнилами, чоловік забрав 50 тисяч доларів з метою ніколи їх не повертати власнику», – йдеться у повідомленні.

Коли прийшов час повертати борг, фігурант заявив товаришу, що ніколи в нього грошей не позичав і, відповідно, нічого вертати не буде. Коли потерпілий вийняв розписку, на ній вже не було підпису обвинуваченого.

Однак завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, які провели комплекс слідчих розшукових дій та ініціювали проведення ряду експертиз, було встановлено та доведено в суді, що засуджений підписав розписку та брав «у борг» вищевказану суму.

Суд визнав фігуранта винним у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Йому призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *