ОСТАННІ НОВИНИ

В ISW проаналізували, яких успіхів на фронті досягли ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Експерти американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Сили оборони України продовжують просуватись під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. Про це йдеться у звіті за 9 червня.

На думку американських аналітиків, 9 червня українська армія продовжувала контрнаступальні операції мінімум на чотирьох ділянках фронту.

Зі свого боку Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська відбили обмежені та локалізовані наземні атаки ЗСУ у районі Кремінної, що на Луганщині.

Водночас українські офіційні особи сповіщали, що 8 червня ЗСУ просунулися на 1,2 км, продовжуючи наступальні дії під Бахмутом.

Як зауважують в ISW, Сили оборони України 9 червня також продовжили обмежені контрнаступальні операції на заході Донеччини поблизу кордону Донецької та Запорізької областей і досягли тут тактичних успіхів.

Крім того, українські військові продовжили наземні атаки на заході Запорізької області в ніч на 9 червня і вдень 9 червня. На це російське джерело припустило, що ЗСУ досягли певних успіхів.

Аналітики зауважують на тому, що українські офіційні особи визнають: в армії очікують втрат техніки під час контрнаступальних операцій.

Також експерти згадують російське командування, яке відповідає за війну на півдні України. Вони вважають, що його структура, ймовірно, дублює одна одну.

Нагадаємо, що Україна не коментує ходу своїх наступальних операцій як масштабних дій на фронті. Міноборони та деякі топвійськовослужбовці деякий час говорять хіба про просування у районі Бахмута.

Тим часом у Міністерстві оборони закликали українців дотримуватись режиму тиші і наголосили, що про початок наступу Сил оборони у соцмережах ніхто повідомляти не буде.

Разом із тим наприкінці травня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео, яким натякнув на ймовірний старт українського контрнаступу. На ньому бійці промовляють молитву за визволення України.

«Час повертати своє», – так прокоментував це відео генерал Залужний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *