ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни обстріляли евакуацію з Херсонщини: 3 загиблих, 23 поранених

Ольга Денисяка

|

11 червня російські війська обстріляли човен із цивільними, які евакуювалися з окупованого лівого берега Херсонщини. Внаслідок обстрілу 3 людей загинули та 23 травмовано. Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 11 червня російські військові вкотре почали обстрілювати цивільне населення під час проведення евакуаційних заходів з підтоплених населених пунктів тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонщини.

Внаслідок цього троє людей загинуло.Щонайменше 23 людини травмовано. Дані уточнюються.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У Нацполіції повідомили, що з лівого берега Херсонщини вдалося евакуювати 21 людину.

«21 людина ледь вибралася зі смертельної водяної пастки на окупованому лівобережжі. Практично всі – люди похилого віку, маломобільні. Це був великий ризик, але ми не могли залишити людей напризволяще. В результаті – підступний обстріл у спину. Троє загиблих цивільних. Десятеро людей травмовані» , – йдеться в повідомленні.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через обстріл човна, яким евакуювалися люди з лівого берега, троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців.

«74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти» , – повідомив голова ОВА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *