ОСТАННІ НОВИНИ

Делегація Академії сухопутних військ відвідала Військову академію в Чехії

Ольга Денисяка

|

Делегація Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відвідала Чехію. Про це повідомив очільник НАСВ Павло Ткачук.

«Повернувся з відрядження до Чеської Республіки, де на чолі делегації Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного мав можливість спільно із чеськими колегами – військовими освітянами – обмінятись досвідом з організації освітньої діяльності та підготовки військових фахівців.Мали честь зустрітися із начальником Генерального штабу ЗС Чеської Республіки генерал-лейтенантом Карелом Ржегкою. Подякував йому за підтримку України та всебічну допомогу у зміцненні спроможностей Збройних Сил України, домовились про співпрацю на майбутнє, обмінялись сувенірами» , – повідомив Павло Ткачук.

Українські освітяни відвідали Військову академію Чеської Республіки, де ознайомились із можливостями цього комплексу з підготовки військових фахівців, оглянули навчально-матеріальну базу, поспілкувались із її командно-адміністративним та викладацьким складом, інструкторами, вихованцями академії, серед яких, до слова, сьогодні є й українські воїни. Окрім того, мали честь бути присутніми на урочистому ритуалі складання Військової присяги молодими військовослужбовцями ЗС Чеської Республіки.

Як повідомив Павло Ткачук, під час спільної роботи разом із начальником Військової академії Чеської Республіки бригадним генералом Ладіславом Ребіласом, іншими представниками чеського військового закладу мали конструктивний діалог щодо функціонування та розвитку системи військової освіти.  Мова, зокрема, йшла й про підготовку військових фахівців різних ланок управління в умовах війни. Досвід України, насамперед Національної академії сухопутних військ, у цьому аспекті є досить багатим та надзвичайно цінним для наших іноземних колег.

«Домовились із чеськими колегами про зміцнення та нарощення обсягів подальшої співпраці, розвиток партнерства на освітянській ниві. Вдячний нашим партнерам, союзникам та надійним друзям з братньої Чеської Республіки за запрошення та унікальну можливість обмінятись досвідом.Найвищі слова подяки – Уряду Чеської Республіки та всьому чеському народові за підтримку України в складний час боротьби проти російських окупантів», – додав очільник НАСВ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *