ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про контрнаступ: усі командувачі налаштовані позитивно, так Путіну і передайте

Наталя Дуляба

|

Говорячи про контрнаступ, президент України Володимир Зеленський заявив, що усе військове командування налаштоване позитивно. Про це він сказав 10 червня під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Журналістка спитала у глави держави, чи правда, що Україна почала свій контрнаступ, адже про це активно пишуть у соцмережах, а також про це напередодні говорив президент РФ Владімір Путін.

«Контрнаступальні оборонні дії проходять в Україні. Я не буду говорити детально, на якій стадії. І вважаю, що ми обов’язково будемо це відчувати. Я б не радив довіряти всяким Telegram-каналам і особливо Путіну. Довіряти треба нашим військовим. Я їм довіряю. Я щодня на зв’язку з нашими командувачами різних напрямків: Сирським, Тарнавським, Москальовим, Наєвим, Залужним. Усі зараз налаштовані позитивно. Так Путіну й передайте», – відповів на це Володимир Зеленський.

При цьому він додав, що вважає дивним те, що Путін 9 червня заявив про початок українського контрнаступу.

«Відчуває, що їм залишилось недовго», – прокоментував президент України.

Передісторія

9 червня естонська розвідка сповістила про те, що у Запорізькій області зросла інтенсивність боїв.

10 червня британська розвідка заявила, що Україна протягом останніх 48 годин проводять «значні операції» на деяких ділянках сходу і півдня. Подекуди українські військові могли прорвати першу лінію оборони окупантів.

В американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Сили оборони України 8-9 червня продовжували просуватись під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях.

Тим часом Україна не коментує ходу своїх наступальних операцій як масштабних дій на фронті. Міноборони та деякі топвійськовослужбовці деякий час говорять хіба про просування у районі Бахмута.

Українців закликали дотримуватись режиму тиші і наголосили, що про початок наступу Сил оборони у соцмережах ніхто повідомляти не буде.

Разом із тим наприкінці травня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео, яким натякнув на ймовірний старт українського контрнаступу. На ньому бійці промовляють молитву за визволення України.

«Час повертати своє», – так прокоментував це відео генерал Залужний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *