ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада збільшила військовим відпустки

Наталя Дуляба

|

Верховна Рада України 10 червня ухвалила в цілому законопроєкт, яким збільшила відпустки військовослужбовцям. «За» проголосували 270 депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Згідно з прийнятим законом українським військовим надають 30 днів відпустки на рік, а також ще 10 днів за сімейними обставинами та з інших поважних причин.

«Відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців», – пояснив нардеп.

Водночас він додав, що ухвалений закон має номер №9378, він є частиною законопроєкту №9342, який також передбачає додаткові виплати військовим до 100 тисяч грн. Втім цю законодавчу норму парламент розгляне вже аж у липні.

«До другого читання у основному законопроєкті №9342 була також норма про відпустку курсантів (20 днів літня +10 днів зимова), але цих норм в прийнятому сьогодні №9378 немає», – додав Ярослав Железняк.

Детальніше про ініціативу щодо додаткових виплат військовим у законопроєкті №9342 читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *