ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони вдарили по двох штабах окупантів і ще чотирьох «важливих об’єктах», – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 472 добу війни в Україні відбулося 28 бойових зіткнень на фронті. Російські окупанти продовжують обстрілювати міста та цивільних мешканців, а самі на полі бою продовжують нести значні втрати. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 10 червня.

Вночі російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши 8 ракет, зокрема 4 крилаті ракети наземного базування «Іскандер”», та 35 іранських ударних дронів Shahed-136/131 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

Силами та засобами нашої протиповітряної оборони знищено 2 крилаті ракети та 20 ударних безпілотників.

Крім того, ворог завдав 66 авіаційних ударів та здійснив 39 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.

Оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Нововасилівка, Середина-Буда, Чуйківка, Харківка, Соснівка, Степок, Попівка, Дмитрівка Сумської області, а також Уди, Стариця, Вовчанськ, Бударки, Нестерне та Мала Вовча на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаударів в районах Кислівки і Котлярівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Петро-Іванівка, Новомлинськ, Западне, Масютівка, Кислівка, Табаївка Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку рашисти вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Били з авіації по населених пунктах Невське, Ямполівка, Зарічне, Лиман, Спірне, Веселе, Роздолівка, Рай-Олександрівка Донецької області. Під артилерійськими обстрілами опинились Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Білої Гори, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Біла Гора, Диліївка, Торецьк, Нью-Йорк Донецької області. Від обстрілів російської артилерії постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Залізне, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти наступальних дій не проводили. Завдали авіаударів в районах населених пунктів Авдіївка і Невельське. Били з артилерії по районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Крім того, противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки, обстріляв із артилерії райони Гострого, Максимільянівки, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ завдали авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви і Великої Новосілки та обстріляли Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаударів в районах Новопавлівки, Гуляйполя та Оріхова Запорізької області. Здійснили артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед них були Времівка, Новосілка, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Степове та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Садове та місто Херсон.

Українська авіація за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу рашистів та 2 – по їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та ще 4 важливі об’єкти окупантів.

«Противник продовжує зазнавати великих втрат, які намагається приховати. Так, в тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області, окупанти закрили для відвідування територію навколо міського моргу у західній частині міста. На території самого моргу відзначено скупчення до 10 санітарних автомобілів та декількох автомобілів-рефрижераторів. Рух санітарних автомобілів у північному напрямку до лінії бойового зіткнення продовжується», – додають у Генштабі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *