ОСТАННІ НОВИНИ

Нічна атака рашистів: ППО збила 20 «Шахедів» і 2 ракети

Наталя Дуляба

|

У ніч на суботу, 10 червня, Росія атакувала Полтавщину, Одещину та Харківщину ракетами та дронами-камікадзе Shahed-136/131. Українська протиповітряна оборона збила 2 зі 7 ракет, 20 із 35 безпілотників. Про це Львівському порталу повідомили в командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Під удар потрапив один з оперативних аеродромів на Полтавщині, його окупанти атакували балістичними та крилатими ракетами типу «Іскандер», а також дронами. По Одещині та Харківщині ворог випустив крилаті ракети наземного базування та ударні безпілотники.

Загалом по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах з північного та південного напрямків російські війська випустили 8 ракет наземного базування різних типів та 35 дронів Shahed-136/131 – з району східного узбережжя Азовського моря.

Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 2 крилаті ракети (тип уточнюється) та 20 «Шахедів».

Російська атака тривала шість годин поспіль: із 23:00 год. 9 червня по 05:00 ранку 10 червня.

Нагадаємо, голова Полтавської ОВА вже повідомив, що вночі 10 червня рашисти атакували військовий аеродром «Миргород», застосувавши балістичні і крилаті ракети «Іскандер» та «Шахеди». Є пошкодження, але обійшлося без жертв.

Цієї ночі війська РФ також атакували Одещину «Шахедами». Всі дрони збила ППО, однак уламки впали на багатоповерхівку. В одній із квартир спалахнула пожежа, загинули троє людей. Також вибуховою хвилею поранено 10 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *