ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові вдарили по 4 штабах рашистів

Наталя Дуляба

|

На 471 добу війни в Україні окупаційні війська РФ і надалі намагаються захопити територію Луганської та Донецької областей. За добу на фронті відбулось 27 бойових зіткнень. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 9 червня.

За уточненою інформацією, з 00:00 ночі до 04:20 год. ранку 9 червня російські окупанти завдали ударів іранськими ударними дронами типу Shahed та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури України.

Наша ППО знищила 4 зі 7 крилатих ракет Х-101/Х-555, 4 із 10 «Шахедів», «Ланцет» та ще 4 безпілотники оперативно-тактичного рівня «Орлан-10» і Supercam.

Загалом протягом доби ворог завдав 8 ракетних ударів по цивільних будинках міста Звягель Житомирської області та по околицях Харкова.

Крім того, рашисти завдали 58 авіаційних ударів та здійснили 31 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки, лікарню та іншу цивільну інфраструктуру.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. На полігонах Республіки Білорусь продовжують перебувати окремі підрозділи ЗС РФ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах, посилює склад угруповання для прикриття кордону завдяки підрозділам територіальних військ.

Протягом доби рашисти тут здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі, Леонівка, Грем’яч Чернігівської області; Хлібороб, Сорокине, Іскрисківщина, Юнаківка, Миропілля, Славгород та Велика Писарівка Сумської області, а також понад 20 населених пунктів на Харківщині, серед них Басове, Ветеринарне, Висока Яруга, Ізбицьке, Верхня Писарівка, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки і Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під артилерійським і мінометним вогнем опинились Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Завдав авіаударів по населених пунктах Невське Луганської області та Ямполівка, Дронівка, Сіверськ, Спірне Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Богданівки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Білої Гори і Торецька Донецької області. Від артилерійських обстрілів РФ постраждали райони населених пунктів Званівка, Никифорівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Калинівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські загарбники здійснили невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Сєверне та Невельське. Завдали авіаударів в районах Василівки і Первомайського. Здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Новодонецьке, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка, противник зазнав втрат. Водночас рашисти гатив із артилерії по районах населених пунктів Георгіївка, Мар’їнка, Острівське, Курахове, Дачне, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі Велика Новосілка та Благодатне Донецької області, обстріляв Вугледар, Шахтарське, Новоукраїнку, Золоту Ниву та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятись. Завдали авіаційних ударів в районі Новосілки Донецької області та Ольгівського, Гуляйполя і Степового Запорізької області. Під артилерійським вогнем були 30 населених пунктів, серед них – Бурлацьке, Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я та Кам’янське Запорізької області та місто Херсон.

Українська авіація за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу рашистів та 2 – по їхніх зенітно-ракетних комплексах.

Наші підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та 5 артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях.

Також у Генштабі додають, що в Арапівці Луганської області дезертирували близько 90 військовослужбовців російських окупаційних військ, вони самовільно залишили бойові позиції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *