ОСТАННІ НОВИНИ

У Швеції завершились навчання ЗСУ на машинах піхоти CV-90

Наталя Дуляба

|

Українські військові вже пройшли курс навчання на бойових машинах піхоти CV-90 у Швеції. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, 8 червня Штаб Збройних Сил Королівства Швеції сповістив, що бійці Збройних Сил України завершили навчання на бойових машинах піхоти Stridsfordon 90 (CV-90) і готові їх застосовувати на полі бою.

Українські військові не лише детально вивчали ці машини та вчились ними керувати. Шведські інструктори розповідали про найкращі способи застосування CV-90, а також про особливості, які повинен пам’ятати водій.

«Навчання з водіння супроводжувалися бойовою стрільбою, уроками тактики, механіки та ремонту. На стрільбищі було чути стрілянину зі стрілецької зброї. Також велику увагу приділено медичній підготовці», – розповіли про навчання шведські військові.

Зазначимо, що передачу Україні CV-90 парламент Швеції схвалив у лютому цього року. У пакеті військової допомоги на 406 млн доларів, крім цих БМП, були також протитанкова зброя й обладнання для розмінування.

Попередньо було відомо, що Збройні Сили України отримають близько 50 бойових машин CV-90.

Також Швеція погодила надання українській армії 8 самохідних артилерійських установок Archer та 10 танків Leopard 2. Загалом ця країна з початку повномасштабного вторгнення РФ надала Україні 11 пакетів допомоги на понад 1,2 млрд євро.

Довідково: CV-90 – бойова машина піхоти, яку на замовлення Швеції розробили британці. Серійне виробництво розпочали у 1993 році, загалом було випущено близько 1170 машин в різних модифікаціях, більшу частину з яких експортували до інших країн.

Зараз CV-90 стоять на озброєнні Швеції, Швейцарії, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Нідерландів, Данії і тепер уже України.

Відомо, що норвезькі, данські і шведські CV-90 брали участь у бойових діях під час війни в Афганістані.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *