ОСТАННІ НОВИНИ

На Личакові поховають ще одного захисника зі Львова

Наталя Дуляба

|

У суботу, 10 червня, Львів проведе в останню путь 25-річного Владислава Войтину, який загинув у бою з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11), о 10:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм – пл. Катедральна – пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів’ян закликають прийти і віддати останню шану загиблому на війні захиснику, а також утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічна довідка:

Львів’янин Владислав Войтина (16.02.1998 – 07.06.2023) навчався у СЗШ №62. Здобував освіту в Інституті права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Проходив військову службу у Кам’янці-Бузькій.

У вільний час займався грою на гітарі, активно вивчав зброярство та філософію. Захоплювався творами Альбера Камю та Ернста Юнґера. Протягом усього життя мріяв стати військовослужбовцем та стверджував: «Ми ж козацького роду».

Із початком агресії Росії виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ.

За особистий героїзм і відвагу був нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест».

Початок повномасштабного вторгнення РФ Владислав Войтина зустрів на передовій. Боровся із російськими окупантами на Херсонщині, Миколаївщині, Харківщині та Донеччині. Мріяв після перемоги відвідати скандинавські країни.

У Владислава Войтини залишилися батько, бабуся, сестра та кохана дівчина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *