ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за 5000 доларів пропонували стати багатодітним батьком «на папері»

Наталя Дуляба

|

На Львівщині викрили ділка, який за 5000 доларів пропонував військовозобов’язаним фіктивний статус багатодітних батьків. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про 39-річного мешканця Новояворівська, який налагодив схему незаконного перетину кордону для військовозобов’язаних під час війни. За 5 000 доларів він виготовляв чоловікам підробні документи, що нібито підтверджують наявність у них статусу багатодітного батька.

Для такої діяльності ділок створив окремий Telegram-канал. У клієнтів брав передплату, а за другою частиною коштів відправляв кур’єра.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.332 ККУ (організація незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України). Санкція статті передбачає від 7 до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Слідство триває, правоохоронці встановлюють ймовірну причетність інших осіб до схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: прокуратура, поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *