ОСТАННІ НОВИНИ

Інспектор Держтрансбезпеки на Львівщині обкладав даниною перевізників

Наталя Дуляба

|

Посадовець Держслужби України з безпеки на транспорті у Львівській області вимагав від перевізників щомісячні відкати. Якщо ж підприємці відмовлялись платити данину, їм створювали штучні перепони у роботі. Про це Львівському порталу повідомили у теруправлінні Держбюро розслідувань.

Йдеться про старшого державного інспектора Держслужби України з безпеки на транспорті Львівщини, який, за даними слідства, налагодив схему отримання хабарів від підприємств, які займаються вантажними перевезеннями.

Посадовець пропонував перевізникам платити, якщо ті хочуть безперешкодно працювати. У противному випадку він погрожував «знайти» порушення в їхній роботі та притягнути до відповідальності.

Зокрема, правоохоронці задокументували, що інспектор вимагав та отримав 40 тисяч грн від представників одного з підприємств Львівщини.

Як додають у прокуратурі Львівської області, щомісячний «відкат» для посадовця становив 10 тисяч грн. Втім згодом один із чергових платежів він отримав особливим способом.

«Службовець обрав в будівельному магазині товарів майже на 30 тисяч грн та попросив продавця надати реквізити рахунку для оплати. В подальшому чоловік передав рахунок підприємцю і той хабарем оплатив його покупку», – кажуть у прокуратурі.

Затримали інспектора-хабарника у Львові відразу після того, як на рахунок надійшли кошти за будматеріали. Під час обшуків удома та за місцем проживання у нього вилучили значні суми готівкою, банківські картки, мобільний телефон та інші речові докази.

За цим фактом відкрито кримінально провадження за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Передбачене статтею покарання – від п’яти до десяти років тюрми із конфіскацією майна.

Наразі триває розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *