Росіяни прикриваються евакуйованими з Херсонщини

Анастасія Диняк

|

Людей, яких евакуювали після підриву Каховської ГЕС, розміщують поряд з російськими окупантами, щоб ті могли прикриватися ними. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, у тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області російські окупанти продовжують використовувати наслідки скоєного ними злочину у своїх цілях.

Зокрема, людей, які евакуювались із затоплених населених пунктів, розселяють у пансіонатах та базах відпочинку, де вже розміщені військові підрозділи. Таким чином, загарбники намагаються убезпечитись, прикриваючись цивільним населенням.

Зазначимо, на правобережжі Херсонщини, затопленій внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, триває цілодобова рятувальна операція. Людей разом із тваринами евакуйовують на човнах надзвичайники, поліцейські, нацгвардійці та небайдужі волонтери.

Зокрема, з тимчасово окупованого села Олешки на Херсонщині вдалося врятувати сім’ю, яка рятувалась від води на даху будинку після підриву Каховської ГЕС.

Росіяни обстрілюють Херсон, бʼють по місцях евакуації людей. Є постраждалі, серед яких – рятувальники, поліцейські, лікар та іноземний волонтер.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *