ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні судитимуть російську пропагандистку Юлію Лозанову

Наталя Дуляба

|

В Україні судитимуть ще одну російську пропагандистку, Юлію Вітязєву, яка однією з перших почала виправдовувати окупантів за підрив Каховської ГЕС. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про уродженку Одеси Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Юлія Вітязєва. Ще у 2015 році вона переїхала до Москви, де почала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Зараз вона регулярно поширює до антиукраїнський контент в ефірах російського каналу «Соловьев.live» і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань РФ.

Саме Лозанова 6 червня однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС. Для цього прокремлівська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному Тelegram-каналі, який нараховує майже 100 тисяч підписників.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення Росії пропагандистка використовувала всі доступні їй медіамайданчики для публічної підтримки збройної агресії РФ.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності Юлії Лозанової проти України. Їй заочно оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території Росії. За скоєне їй загрожує до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *