ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд спростив процедуру оформлення паспортів

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів 6 червня ухвалив постанову, яка спрощує процедуру оформлення паспорта громадянина України, в тому числі для тих, хто перебуває за кордоном. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відтепер Державна міграційна служба, її територіальні підрозділи, закордонні дипломатичні установи матимуть безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Таким чином ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу.

«Прийнята новація дозволить таким українцям швидше відновити паспортні документи. Також це оптимізує роботу державних органів, адже істотно скоротиться час обробки запитів на отримання паспортів», – пояснюють у міністерстві.

Також процедура оформлення паспортів буде спрощеною й для громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном.

Відповідну постанову розробили у межах роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованих територій через територію третіх країн в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *