ОСТАННІ НОВИНИ

Агропідприємство захопило 8 га землі на Золочівщині

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився посадовець аграрного підприємства, яке самовільно забрало 8 га землі на Золочівщині під посів зернових. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про земельні ділянки загальною площею 8 га, розташовані у Золочівському районі у межах прибережної смуги водного об’єкта та під лініями електропередач. Вони належать до комунальної власності.

За даними слідства, підрозділ одного з місцевого агропідприємства самовільно захопив цю землю і засалило там зернові. У безпосередній причетності до цієї махінації підозрюють керуючого дільницею одного із відділень цієї фірми.

Йому вже оголосили підозру за самовільне зайняття земельної ділянки сільськогосподарського призначення (ч. 2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України). Розслідування вже завершили, а справу скерували на розгляд суду.

Крім того, прокурори подали позов із вимогою звільнити згадані земельні ділянки та повернути їх у власність громади, а також сплатити шкоду завдану за їхнє використання. Судовий розгляд тут триває.

Крім того, за клопотанням прокурора суд вже арештував урожай, вирощений агропідприємством на захопленій землі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *