ОСТАННІ НОВИНИ

Австралія готова передати Україні списані винищувачі, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Австралія обговорює зі США можливість передати Україні винищувачів F/A-18 Hornets. Про це пише Європейська правда з посиланням на The Australian Financial Review.

Як стверджує австралійське видання, посилаючись на власні джерела, США не заперечують проти передачі літаків. При цьому умовою передачі є використання винищувачів виключно у повітряному просторі України.

Королівські ВПС Австралії планували утилізувати 41 винищувач F/A-18 Hornets. Їх планувалося або відправити в утиль, або продати для використання як навчальні літаки.

При цьому невідомо, чи всі ці літаки придатні до подальшої експлуатації. Джерело The Australian Financial Review визнає, що частина літаків годиться лише для розбору деталей.

Зазначимо, що в березні Україна звернулася до Фінляндії і запропонувала обговорити питання про можливу передачу Україні винищувачів Hornet. 

Однак у Міністерстві оборони Фінляндії тоді відмовили у цьому запиті, заявивши, що винищувачі Hornet будуть використовувати Оборонні сили Фінляндії протягом найближчих кількох років, після чого їхній життєвий цикл, що становить близько трьох десятиліть, закінчиться.

F/A 18-Hornet – американський палубний винищувач-бомбардувальник та штурмовик, розроблений у 1970-х роках. Наразі знятий з виробництва, проте перебуває на озброєнні США, Канади, Австралії, Іспанії, Швейцарії, Фінляндії, Кувейту та Малайзії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *