ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається зі ще двома загиблими воїнами

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 2 червня, Львів проведе в останню путь Андрія Беспалька та Миколу Кочеткова, які загинули у бою з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону Миколи Кочеткова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Похорону Андрія Беспалька розпочнеться о 16:10 год. у храмі святого Михаїла у Зашкові (вул. Коновальця, 153). Поховають воїна на місцевому цвинтарі.

Львів’ян закликають прийти і віддати останню шану загиблим на фронті військовим та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки воїнів

Андрій Беспалько (20.06.1987 – 27.11.2022) був уродженцем села Зашків Львівської громади.

Навчався у тамтешній школі. Згодом здобув професійно-технічну освіту у Львові. Після завершення навчання проходив військову службу.

У мирний час займався ремонтними роботами, також працював у Франції, Швеції та Польщі. Був надзвичайно скромною та доброю людиною.

Родина Андрія Беспалька свого часу значно постраждала від жорстокості радянського режиму. Тому із перших днів повномасштабного вторгнення він, не вагаючись, вступив до лав Збройних Сил України. Виконував бойові завдання у «найгарячіших» точках фронту у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила.

У воїна залишилися батьки, сестра та троє племінників.

Львів’янин Микола Кочетков (17.04.1977 – 25.05.2023) закінчив СЗШ №35, потім здобував освіту у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського.

У мирний час працював у сфері фізичної культури і спорту, певний час обіймав посаду інструктора. Був кандидатом у майстри спорту України з боксу, вів активний спосіб життя, обожнював проводити час із дітьми.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ добровольцем став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боровся із окупантами на Миколаївщині, Харківщині та Донеччині у складі загону Української добровольчої армії, пізніше – 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

За особисту мужність, виявлену при виконанні бойових завдань, був відзначений нагрудним знаком «Золотий хрест» Головнокомандувача ЗСУ.

У Миколи Кочеткова залишилися дружина та двоє дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *