ОСТАННІ НОВИНИ

Синоптики попередили про високу пожежну небезпеку на Львівщині

Андрій Котенський

|

Синоптики попередили, що 1 – 2 червня на Львівщині зберігатиметься висока пожежна небезпека. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У Львівському регіональному центрі з гідрометеорології застерігають, що 1 – 2 червня по місту очікується висока (4-й клас) пожежної небезпеки.

Громадян закликають дотримуватись правил пожежної безпеки і не випалювати суху рослинність, а також повідомляти на «102» та «103», коли бачать горіння чи паліїв.

Як відомо, за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, що заборонене в Україні, громадянам загрожує від 3 060 до 6 120 грн штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 грн.

А у воєнний час такі дії прирівнюють до диверсій, що передбачає кримінальну відповідальність (ув’язнення, строком від 10 до 15 років).

Варто додати, що найближчими днями на Львівщині прогнозують здебільшого ясну, або хмарну із проясненнями погоду, без опадів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *