ОСТАННІ НОВИНИ

Очільниця Єврокомісії закликала дати Україні далекобійну зброю

Наталя Дуляба

|

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала надати Збройним Силам України далекобійну зброю. Про це вона сказала 31 травня під час виступу на форумі Globsec у Братиславі.

«Нагальною потребою є військова допомога для підтримки зусиль українських збройних сил. Ті, хто можуть, повинні надати далекобійні артилерійські системи та озброєння, які допоможуть Україні вирівняти розрив у дальності на полі бою», – наголосила фон дер Ляєн.

За її словами, Єврокомісія зі свого боку підготувала акт, який передбачає нарощення виробництва артилерійських снарядів калібру 152 і 155 мм, які вкрай необхідні Україні.

Урсула фон дер Ляєн також закликала продовжувати навчати українських військових. За її словами, до кінця року члени ЄС підготують 30 тисяч бійців ЗСУ.

Нагадаємо, Велика Британія першою надала Україні далекобійні ракети. ЗСУ у травні отримали британські Storm Shadow і, як нещодавно заявив міністр оборони Олексій Резніков, їх уже успішно застосовують.

Американські далекобійні ракети ATACMS, щодо яких йдуть тривалі дискусії, США наразі не надають. Однак президент Штатів Джо Байден днями сказав, що надання цієї зброї Україні все ще обговорюють.

Додамо, що президент Володимир Зеленський нещодавно заявив, що пріоритетом України зараз і найближчим часом є додаткові системи протиповітряної оборони, ракети, далекобійна зброя та сучасні літаки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *