ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вже успішно застосовує ракети Storm Shadow, – Резніков

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українські пілоти вже успішно застосовують далекобійні ракети Storm Shadow. Про це він сказав 24 травня на спільному брифінгу з главою Міноборони Великобританії Беном Воллесом.

Олексій Резніков розповів, що обговорив із британським колегою, який приїхав із візитом до Києва, продовження підготовки українських військових у Сполученому королівстві. І в ході своєї промови Резніков обмовився кількома словами про успішне застосування ракет Storm Shadow.

«Ми поговорили про продовження підготовки наших військовослужбовців на британській території, про пріоритети та акценти стосовно цих тренувань. У нас була нагода потиснути руки пілотам, які навчалися у Великій Британії й уже успішно застосовують зброю під назвою Storm Shadow», – сказав міністр оборони України.

Зазначимо, 11 травня Велика Британія офіційно підтвердила надання Україні далекобійних крилатих ракет Storm Shadow. Це спільна розробка Британії і Франції, таку ракету зазвичай запускають з повітря. Як відомо, дальність її польоту сягає понад 250 км.

«Ми одними з перших надали Україні далекобійні ракети Storm Shadow через те, що Росія постійно використовує свою зброю великої дальності, щоб атакувати цивільну інфраструктуру та шкодити населенню України», – прокоментував зі свого боку Бен Воллес на брифінгу в Києві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *