Це робота на ворога: СБУ закликає не вести онлайн-трансляції з вуличних камер

Наталя Дуляба

|

Спецслужби закликають власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції, оскільки Росія може використовувати їх для обстрілів України. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Першочергово українців просять не вести відеостріми у реальному часі довкола житлових і соціальних споруд, дорожньо-транспортних, промислових та торговельних об’єктів.

«РФ використовує вразливість сучасних вебкамер, щоб здійснювати ракетні обстріли по Україні та коригувати їх у режимі реального часу. Інформацію з камер ворог може отримувати з онлайн-трансляції через стрімінгові платформи або через хакерський “злам”», –пояснюють спецслужби.

Водночас українців закликають повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ: t.me/stop_russian_war_bot.

Крім того, громадянам України нагадують: зйомка та публікація фото- і відеоматеріалів щодо діяльності Сил оборони та наслідків ворожих обстрілів є забороненою. За це передбачено покарання до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *