ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ проводить обшуки в керівництва «Укрзалізниці»

Ольга Денисяка

|

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки у керівництва «Укрзалізниці». Про обшуки з посиланям а власні джерела повідомила низка ЗМІ.

Так, даними Української правди, обшуки пов’язані зі зловживаннями на закупівлях.

Як пише ZN.UA, обшуки проводять в службовому кабінеті голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка. За інформацією співрозмовника редакції, йдеться про зловживання, виявлені в закупівлях залізниці. У справі також фігурує автомобіль, який отримав один з посадовців «Укрзалізниці» за певні послуги.

22 травня, Національне антикорупційне бюро України провело слідчі дії в директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» Едуарда Кріцина. Посадовець контролює напрямок, який має стосунок до всіх тендерів акціонерного товариства – службі внутрішньої безпеки АТ.

За попереднім місцем служби в СБУ Едуард Кріцин був пов’язаний із Артемом Шилом, наближеним до заступника керівника ОП Олега Татарова, який «курує» правоохоронні органи. Зокрема, Шило був позаштатним радником офісу президента.

«Свого часу Шила почали називати “смотрящим” за залізницею, зокрема, тому, що після звільнення з СБУ у 2021 році Кріцин став директором з економічної та інформаційної безпеки “Укрзалізниці”. Минулого року на роботу в “Укрзалізницю” влаштували також Олександра Скуратова, який був водієм Шила», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, у травні НАБУ і САП викрили схему отримання хабаря посадовцем «Укрзалізниці» за сприяння в укладенні договорів з «потрібними постачальниками» для потреб залізниці. За свої «послуги» він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн грн».

Доповнено:

Згодом в «Укрзалізниці» підтвердили інформацію про те, що Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки, які пов’язані із закупівлями для потреб галузі. Зокрема, правоохоронцям надано доступ до домашніх та робочих приміщень працівників товариства, які передбачені ухвалою суду в рамках розслідування, пов’язаного з діяльністю філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

«Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника Укрзалізниці — подолання корупційних схем. Сьогодні особисто  надав усі роз’яснення НАБУ, щодо можливих зловживань у закупівлях. Хоча перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності. Ми відкриті до будь-яких перевірок, готові сприяти слідчим діям та підтримувати прозоре і неупереджене розслідування всіх можливих зловживань у компанії», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нагадаємо, що не так давно в «Укрзалізниці» змінилося керівництво. Після звільнення Олександра Камишіна в лютому виконувати обов’язки глави почав Євген Лященко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *