ОСТАННІ НОВИНИ

Призначили нового керівника «Укрзалізниці»

Ольга Денисяка

|

Кабінет міністрів призначив новим головою «Укрзалізниці» члена правління Євгена Лященка. Про це йдеться у розпорядженні уряду від 21 березня.

Так, Кабмін достроково припинив повноваження голови правління «Укрзалізниці» Олександра Камишіна, якого Рада призначила міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Євшена Лященка призначили з 23 березня 2023 року головою правління УЗ на два роки.

Віце-прем’єр – міністр міністр із відновлення України Олександр Кубраков заявив, що перед Лященком поставлені три ключові задачі.

«Зараз перед Євгеном Лященком, як перед керівником АТ «Укрзалізниця», поставлені три ключові задачі. Перша – продовження реформи УЗ, а саме виділення окремих бізнес-вертикалей відповідно до сфери діяльності (пасажирська, вантажна, виробнича та інфраструктурна) і відповідність до європейського законодавства, особливо в питаннях безпеки та інклюзивності. Друга – виконання інвестиційної програми – розвиток експортних шляхів та створення необхідної інфраструктури, електрифікація необхідних залізничних ділянок тощо. Третя – вихід компанії на беззбитковість. Тут вже ухвалений План необхідних заходів та є воля на виконання»,  – йдеться в повідомленні.

Також Кубраков додав, що до цього Лященко займав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії.

Нагадаємо, 27 лютого голова «Укрзалізниці» Олександр Камишін подав у відставку. Він заявив, що має очолити офіс з євроінтеграції цього держпідприємства в Європі.

3 березня Камишін отримав посаду позаштатного радника президента Володимира Зеленського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *