ОСТАННІ НОВИНИ

Москву атакували безпілотники

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 30 травня, столицю РФ атакувала низка безпілотників. Скільки саме їх було, достеменно незрозуміло, російські держструктури говорять про 8 дронів і всі вони нібито були уражені. Про це повідомляє Львівський портал.

Російське Міноборони заявило, що на Москву летіли 8 дронів: 5 із них нібито збили зенітним ракетно-гарматним комплексом «Панцир-С» у Підмосков’ї, решту заглушили засобами радіоелектронної боротьби.

Тим часом у Telegram-каналах поширюють інформацію про атаку від 25 до 32 безпілотників.

Слідчий комітет РФ теж не уточняє кількість дронів, втім каже, що через падіння кількох є пошкоджено будівлі, частину літальних апаратів нібито збили на підльоті до російської столиці. Постраждалих, як стверджують у Слідчому комітеті, немає.

Тим часом пропагандистські Риа Новости пишуть, що для атаки на Москву були застосовані безпілотники дотепер невідомого типу, які можуть мати велику вантажопідйомність.

«Можна припустити, що в Україні розгорнули виробництво безпілотних літальних апаратів такого типу. Дальність їхнього польоту може сягати 1000 км, а розмах крила – не менше 4 м», – цитують пропагандисти главу Центру розвитку транспортних технологій Олексія Рогозіна.

Крім того, судячи з даних, які поширюють росЗМІ, безпілотники влучили щонайменше у два будинки на вул. Профсоюзній та на вул. Атласовій.

У атаці дронів на Москву Міноборони РФ традиційно звинуватило «київський режим».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *