ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається з Героями Юрієм Костівим та Сергієм Кондратенком

Ольга Денисяка

|

У середу, 31 травня, Львів попрощається з двома Героями. Юрій Костів та Сергій Кондратенко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Юрій Костів (28.03.1991-28.05.2023) Уродженець міста Стрий Львівської області.

Навчався у Стрийській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 імені Василя Стасюка. Здобував освіту у Державному навчальному закладі «Вище професійне училище №34 міста Стрий», у 2021 році вступив на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за спеціальністю «Пожежна безпека». За власним бажанням проходив військову службу у місті Дрогобич.

У мирний час займався приватним підприємництвом у сфері пасажирських перевезень. Захоплювався боксом, кікбоксингом та автоспортом.

Більшу частину життя Юрій Костів присвятив військовій справі: у 2014 році вступив добровольцем до 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Сухопутних військ Збройних Сил України. Згодом виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 131-го окремого розвідувального батальйону. Напередодні повномасштабного вторгнення рф вступив до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

За особистий героїзм, виявлений під час звільнення українських територій, був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест».

У Юрія Костіва залишилися дружина та донька.

Сергій Кондратенко (26.03.1987-26.05.2023) Уродженець міста Донецьк.

Навчався у Донецькій спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №19. Здобував освіту у Донецькому технікумі промислової автоматики, згодом – у колишній Харківській національній академії міського господарства.

У 2013 році разом із сім’єю переїхав до міста Костянтинівка Донецької області. Там працював бухгалтером у Приватному акціонерному товаристві «Український бекон».

Із початком повномасштабного вторгнення родина Кондратенків була змушена перебратися до міста Тульчин Вінницької області, де Сергій працював у ТОВ «Вінницька птахофабрика».

Свій вільний час присвячував родині, вів активний спосіб життя, захоплювався кінематографом.

Наприкінці 2022 року став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Сергія Кондратенка залишилися дружина та двоє доньок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *