ОСТАННІ НОВИНИ

Атаку на Москву влаштували самі росіяни китайськими дронами, – InformNapalm

Наталя Дуляба

|

Розвідувальна спільнота InformNapalm вважає, що атаку на столицю РФ 30 травня влаштували самі ж росіяни. Для цього застосували китайські дрони, які запустили зі східної частини Московської області. Про це йдеться у Telegram-каналі спільноти.

«За нашими даними у ранковій атаці китайських дронів на Москву та Московську область були задіяні виключно росіяни, які воюють проти режиму Путіна та постійно знаходяться на території Росії. Саме вони керували дронами, які були завезені на територію РФ. Чи координували російські повстанці свої дії з українськими спецслужбами, чи це була їхня особиста ініціатива, наразі невідомо», – вказано у повідомленні.

В InformNapalm додають, що безпілотники, якими була атакована російська столиця, вироблені у Китаї. Їх запустили зі східної частини Московської області.

На думку розвідспільноти, ці дрони не мали спричинити якісь значні руйнування, а натомість є сигналом для російської політичної еліти, що їхні маєтки на Рубльовці не є захищені.

На противагу українській ППО, яка з початку травня щодня успішно відбиває атаки, зокрема «Шахедів» по Києву та інших містах, випадок у Москві, як вважають аналітики, продемонстрував, що ППО в Росії не надто готова до аналогічних викликів.

«Якщо Москва правильно прочитає цей сигнал, то знизить інтенсивність спроб ракетно-шахедного терору. Якщо ж інтенсивність буде зберігатись на тому ж рівні або зростати, то невдовзі ці китайські дрони будуть не тільки подавати психологічні меседжі, але і нести цілком достатню руйнівну дію. Українці вже звикли до періодичних сигналів про повітряний напад, а от чи звикнуть до цього заможні росіяни на Рубльовці, час покаже», – відзначають в InformNapalm.

Нагадаємо, вранці 30 травня Москву атакувала низка безпілотників. Скільки саме їх було, достеменно незрозуміло, російські держструктури говорять про 8 дронів і всі вони нібито були уражені. Натомість російські ЗМІ і російський сегмент соцмереж говорять про 25-32 дрони.

У Слідчому комітеті РФ заявили, що постраждалих немає, але є пошкодження кількох будинків. У здійснення цієї атаки російське Міноборони традиційно звинуватило Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *