ОСТАННІ НОВИНИ

Настоятельку монастиря УПЦ МП на Черкащині викрили на земельних махінаціях

Наталя Дуляба

|

Настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ Московського патріархату заробляла тим, що нелегально здавала в оренду 40 га землі, наданих релігійній громаді. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, протиправну схему організувала настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ МП. Держава надала послушницям понад 40 га землі для ведення власного господарства.

Однак священнослужительниця нелегально здавала цю землю в оренду власнику місцевого агропідприємства. Так тривало 10 років поспіль.

Встановлено, що «сторони» не укладали жодних договорів, а всі «розрахунки» здійснювали виключно на усних домовленостях. Це дозволяло аграрію сплачувати за землю суми, значно нижчі за ринкові, а також уникати оподаткування.

Як з’ясували правоохоронці, настоятелька монастиря щороку отримувала від підприємця десятки тисяч грн за користування землею.

Як відомо, до Уманської єпархії УПЦ МП входять два жіночі монастирі: Свято-Пантелеймонівський (у селі Хижня) та Свято-Георгіївський (у селі Кочержинці).

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 ККУ (шахрайство). Наразі триває розслідування, встановлюються всі обставини злочину та особи, які також можуть бути до нього причетними.

СБУ вже подала позов до Господарського суду Черкаської області з вимогою розірвати договір оренди з релігійною установою та повернути землі у державну власність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *