ОСТАННІ НОВИНИ

Корегувальником вогню у Запоріжжі був ексдепутат-комуніст

Наталя Дуляба

|

У Запоріжжі затримали колишнього депутата-комуніста міської ради, який був корегувальником російських ракет. За його наведенням загинули троє людей. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про колишнього депутата-комуніста Запорізької міської ради, якого наприкінці 2022 року завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Встановлено, що саме за його наведенням рашисти здійснили серію ракетних ударів по Запоріжжю в квітні та травні цьогоріч. Тоді загинули 3 місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

Затриманий є палким прихильником комунізму, у 2001 році отримав 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні. Після виходу на волю вступив до місцевого осередку забороненої в Україні комуністичної партії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради.

Також зрадник був активним учасником прокремлівських організацій «Союз радянських офіцерів» та «Безсмертний полк».

«Для виконання ворожих завдань російський агент сформував власну інформаторську мережу. До її складу ввійшли колишні «однопартійці» фігуранта, які проживають у Запоріжжі. Через них він «в темну» отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури. Потім зрадник особисто виїжджав на місце і проводив приховану фото- та відеофіксацію», – кажуть в СБУ.

Всі отримані дані агент передавав росіянам для підготовки повітряних атак по території Запорізької області. Після ударів зловмисник «звітував» про їхні наслідки у ФСБ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявлено мобільні телефони, які він використовував для спілкування з російською спецслужбою, а також значну кількість забороненої комуністичної символіки.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі російський агент перебуває під вартою. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *