ОСТАННІ НОВИНИ

Данія виділить ще майже 2,6 млрд доларів підтримки Україні

Анастасія Диняк

|

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що у 2023 та 2024 роках країна збільшить витрати на військову допомогу Україні на майже 2,6 мільярда доларів. Про це пише DR.dk.

«Війна в Україні зараз перебуває у дуже критичному моменті, ситуація на полі бою дуже серйозна, і тому Україна потребує всілякої підтримки, яку вона може отримати», – зазначила Фредеріксен.

Наразі допомога Україні фінансується з фонду, який створили у березні, коли більшість у данському парламенті погодилася внести до нього 7 мільярдів данських крон.

У 2023 році фонд збільшать на 7,5 мільярда данських крон, а у 2024 році – ще на 10,4 мільярда данських крон. За словами Метте Фредеріксен, ці гроші надійдуть із соціального фонду.

«Саме зараз українці потребують нашої зброї та нашої підтримки, тому це терміново. Але немає жодних ознак того, що наступний рік буде роком миру, тому ми вже виділяємо понад десять мільярдів у 2024 році» – пояснила прем’єр-міністерка.

Потреба в нових коштах виникла, тому що 70% фонду вже використано.

«Фонд для України скоро спорожніє, тому що ми є однією з країн, які багато допомагають Україні, і тому ми вирішили вкласти велику суму цього року, але і в наступному році Данія буде однією з тих країн, які найбільше підтримують Україну», – підсумувала посадовиця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *