ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вулиці Стрийській зведуть черговий житловий комплекс

Андрій Котенський

|

У Львові на вул. Стрийській, 129 збудують багатофункційний комплекс з офісними приміщеннями та житловими квартирами на верхніх поверхах. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У межах ділянки забудовник пообіцяв також звести дитячий садок та облаштувати благоустрій озера.

Містобудівні умови та обмеження затвердив Виконком Львівської міської ради. Зокрема погоджено будівництво багатофункційного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземною автостоянкою, дитячим дошкільним закладом, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею.

Комплекс площею понад 1.15га зводитиме ТзОВ «Міська околиця» в зоні Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до плану зонування територій Сихівського району. Тут передбачені також об’єкти торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

«Міксований об’єкт – 8 тисяч квадратних метрів офісних площ, окрім того – комерційні площі та великий паркінг. На нашу думку, міксованість цього комплексу дасть можливість жити йому і вдень, і вночі. Вдень більше використовуватись працівниками офісів та комерцією, а ввечері – мешканцями», – переконаний головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Згідно із містобудівною документацією, висота будинків не має перевищувати 38,3 м, а площа забудови – 41%. За проєктом комплекс складатиметься з будівель висотою від 2 до 13 поверхів. Підземний паркінг розрахований всього на 290 автомобілів. Там також мають обладнати укриття.

Для посилення соціальної інфраструктури в цьому районі на території комплексу зведуть дитячий дошкільний заклад площею 600 метрів квадратних. Також забудовник зобов’язався облаштувати підземні контейнери роздільного збору твердих побутових відходів та благоустрій території.

«Щодо водойми, яка там є – пропонуємо зберегти її в ландшафті і збирати в неї дощову воду, а біля неї можна облаштувати відкритий майданчик», – запропонував Коломєйцев.

Представники забудовника, які долучились до засідання виконкому онлайн, підтвердили наміри зведення дитсадка під ключ: з умеблюванням та вентеляцією, який згодом передадуть на баланс міста. Також на території встановлять дитячий майданчик та облаштують озеро. Водойму будуть використовувати для ливневої компенсації при значних опадах.

За даними аналітичної системи YouControl, забудовник ТзОВ «Міська околиця» зареєстроване у Львові з 2014 року, Її власниками є Михайло Наконечний та Олексій Гайда.

Сама ділянка з 2021 року приватизована ТзОВ «Українська меблева компанія» й договором суперфіцій передана в користування ТзОВ «Міська околиця».

Цікаво, що Олексій Гайдв є ткож власником фірми «Інтербуд», що зводить новий Офіс поліції на вул. Стрийській, 105.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *