ОСТАННІ НОВИНИ

На санній трасі загинула юна спортсменка з Тернопільщини

Андрій Котенський

|

Трагедія на санній трасі у Кремінці. Під час тренування загинула дев’ятикласниця, яка виконувала тренувальний заїзд. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі поліції Тернопільшини.

За даними правоохоронців, трагедія сталася під час тренувань в селі Великі Млинівці на території Кременецької обласної дитячої спортивної школи «Колос», які проходили під наглядом тренерів закладу.

«Під час спуску по санній трасі відламався фрагмент дерев’яної дошки і травмував  спортсменку. Ушкодження виявилися несумісними із життям. Дівчика загинула на місці події. Повідомлення про цей випадок надійшов на лінію «102» 24 травня о 16:40 год від лікаря бригади екстреної медичної допомоги», – йдеться у повідомленні.

Даний факт внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань. В головному управлінні Нацполіції у Тернопільській області відкрили кримінальне провадження за порушення правил безпечної експлуатації споруд, що спричинило загибель людей. Триває слідство.

За даними Суспільного, загинула учениця 9-го класу Діана Новосад.

За словами матері загиблої дівчинки, Діана майже рік відвідувала Кременецьку дитячо-юнацьку спортивну школу й тренувалася на санній трасі разом зі своєю молодшою сестричкою. Жінка не розуміє, як її дитина здолала всю трасу і загинула фактично на її фініші, де на рівній ділянці траси з’явився кілок.

«Сказали просто, що не витримала ваги. Не витримала санна траса ваги дитини. Як не витримала? Вони кажуть, що ми ходили, перевіряли весь час… Якби вони дійсно кожен раз перевіряли, після кожної дитини, то побачили той кілок, що там стирчав… Видно, так вони перевіряли ту санну трасу. Хто має за це відповідати. Хто? Це не сталося на повороті, де можна було дійсно злетіти з траси. Дитина з’їхала з самого верху і саме на рівній дорозі в’їхала у кілок. Чи її першу пустили на санну трасу і вона натрапила на той кілок, ніхто нічого не пояснює», – розповіла матір загиблої дитини.

Водночас директорка центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак розповіла, що медики швидкої, які виїхали на місце події нічого не могли вдіяти і лише констатували смерть дитини.

«При огляді – проникаюче поранення стороннім предметом. Це був уламок дерев’яного бруска, який пройшов стегно, черевну порожнину, грудну клітку з лівого боку. На жаль, на момент прибуття бригади, дитина вже була мертва – повідомила Ганна Мончак.

Місце, де загинула дівчина, обгороджене поліцейською стрічкою. Знімати його директор Кременецької дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Анатолій Малищик не дозволив. На запитання, в якому стані була траса та хто має її перевіряти, відповів: «Я не знаю, справа в слідчих органах, вони приймуть рішення, буде письмово повідомлено і тоді я можу давати якісь коментарі, приймати якісь рішення, зараз я не маю права нічого ініціювати. Траса знаходиться на балансі дитячо-юнацької спортивної школи. Зі слідством співпрацюємо, коментарів не даємо, тому що ніякої інформації наразі не маємо. Ті матеріали, які вимагає слідство, ми їм надаємо у відповідності до чинного законодавства».

Нагадаємо, це єдина санна траса в Україні. Там тренуються санкарі-початківці. І всі чемпіонати, кубки України проходять саме там. Дерев’яну санну трасу не ремонтували вже понад 20 років. Впродовж цього часу працівники комплексу власними силами латали проблемні ділянки. Також відомо, що траса не є комунальною власністю то ж гроші з держбюджету на неї взагалі не виділяли.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *