ОСТАННІ НОВИНИ

Українка в 15 років стала чемпіонкою Європи U23 з фехтування

Анастасія Диняк

|

15-річна українська шпажистка Емілі Конрад виборола золоту медаль чемпіонату Європи з фехтування U23. Про це пише Суспільне.Спорт.

Фехтування

Так, у перший день турніру в Будапешті збірна України виборола одне «золото». Континентальну першість серед рапіристок виграла Ольга Сопіт.

У другий день жіночі змагання продовжилися у шпазі, де участь взяли чотири українки: окрім Конрад, у «пулах» стартували Анна Максименко, Людмила Гайдай і Олександра Лазаренко.

До плей-оф дісталися Конрад і Максименко. Вони здобули по три перемоги в межах своїх «пулів», отримавши 32-й та 45-й номери посіву відповідно.

Анна Максименко закінчила виступи в 1/32 фіналу (поразка від угорки Едіни Кардош – 7:15), Конрад вже у другому колі зустрічалася з лідеркою посіву, іншою господаркою змагань Язмін Тот та перемогла з рахунком 15:7.

До чотирьох зустрічей у заключній частині турнірної сітки Конрад підходила вже з першим номером посіву. Спортсменка здолала польку Барбару Брих (14:13), француженку Осіан Франсійон (15:11) і чинну віцечемпіонку світу серед юніорів Аліцію Клашік (11:10).

У фіналі суперницею Конрад стала 22-річна італійка Сара Марія Ковальчик, 155-й номер світового дорослого заліку FIE. Підсумковий рахунок зустрічі – 15:12 на користь українки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *